1987 05 22

Ingalill Karlson och Tom Lindqvist bodde i sitt gula hus på folketsparkskullen, Dem hade två små flickor på 8 och 3 år. Ingalill var svullen om fötterna och tjock som en kula, Tom var lång och smal. Livet har alltid varit orättvist. Men just denna dag skulle deras liv förändras för alltid. Ingalills vatten gick. Det var inte så att hon bara var tjock det var en bebis på väg. Nämligen Jag.

När jag kom till världen fick nog mina föräldrar en chock då mina fötter stod inåt. Men med gips en tid blev dem små och fina, precis som dem skulle vara. Viktoria föddes med en tand. Hon är ju lite mer utvecklad som människa än ni andra.:P Men kan tänka mig att det skappade problem vid varje måltid. Stackars Mamma Ingalill! Åren gick och Viktoria blev större, hon lärde sig sitta och gå, Men något fattades hon sa inte så mycket. Mamma och Pappa undrade nog om det var så att hon inte kunde prata. (Där brast teorin om en mera utvecklad människa), men med tiden lärde Viktoria sig även att prata och efter det har hon aldrig slutat. käften går i ett på henne. Ibland hinner vissa inte ens med att uppfatta vad hon säger.

Viktoria var inte som alla andra barn, som lekte med dockor, bilar och annat. Hon lekte med skor, stora systers tummar, moppen kunde man vända på så var det en kompis med långt hår ( Ci ritade ögon och mun på kanten åt henne) Viktoria sprang omkring med en kjol på skallen för att låtsas att hon hade långt hår. När Viktoria var fyra år, spearerade Mamma Ingalill och Pappa Tom, men det har hon aldrig lidit av. För Pappa bodde gatan bort och hon fick en extra mamma, nämligen Fia lotta Larsson som med tiden blev fru Lindqvist. Där var Viktoria och sin 3 år äldre syster varannan helg. Den åtta år äldre systern var med ibland. Hemma på folketsparkskullen var det barn jämt. Hela områdets ungar satt hemma i soffan och i trädgården. Åren gick och vi for fram och tillbaka till Gusum och vi kunde väl aldrig förstå varför vi umgicks så himla mycket med Thomas och hans två flickor. Men vi hade det roligt och Mamma var ju glad=) En dag och jag vet fan inte hur. Så bodde Thomas hemma hos oss, med sig hade han hans älsta dotter med sig. Vad gjorde dem hemma hos oss?? Jaha Mamma var kär???

Ja men vad roligt vi fick två systar, Vi var nu 5, bättre odds i alla tvister med morsan! Viktoria närmade sig 10 års ålder och nu började alla olyckor. Hon bröt tårna, rev upp arslet varje sommar. Hon krockade med cyckel och hon tog livet med en klackspark. Hon brydde sig inte ett dugg om hur hon såg ut och det tyckte väl hon inte att andra behövde göra heller! Pjamas på affären kan man väl gå i och Thomas morgon rock kan man väl gå ut och leka i?

Viktoria blev några år äldre hon började bli mer och mer stöddig och hon brydde sig fortfarande inte om hur hon såg ut, men nu ansåg hon väl att den jävel som vågade påpeka det. Mamma Ingalill fick ränna på utvecklingssamtal en gång i veckan. Rektorn gemförde Viktoria med en kotte i en tall som kunde ramla ner. och hon skulle kämpa för att sitta kvar. Tittade på henne och sa, Hon är minnsann ingen jävla kottjävel.  ( Utvecklingssamtal) Slöjdläraren fick sina redogörelser om fikus hit och dit (utvecklingssamtal) Viktoria ville bara hjälpa honom ur garderoben.

Mamma Ingalill hade en pratstund med sin lilla Viktoria som skulle börja sjunde klass, att denna tid kan hon väl ändå försöka lägga band på sig och tänka efter innan hon kastade ur sig massa dumt. Självklart lovade Viktoria sin mamma att uppföra sig. Det gjorde hon, den första tiden. Men sen insåg hon att det var roligare att sitta med gänget i rökrutan än att vara på lektion. Hon upptäckte även att det var mycket roligare att bli full på nyköping grön och häxblandning som hon nallat från skåpen hemma än att sitta hemma hos mamma i soffan och titta på film.

Livet lekte och inget ansvar tog hon. Dryg var hon och backade inte för att säga vad hon tyckte om saker och ting! Hon tappade lätt humöret och fick vredesutbrott på stackare som inte kunde försvara sig. Besök hos rektorn, Han lovade henne den största glassen i kommunen om hon gjorde klart sin matte. Det gav henne en sporre, men med tiden insåg hon en liten jävla glass för allt det där besväret?? Nej

Hon tog med sig Josefine hem till sin Pappa som numera bodde på Grännes, till honom sa dem att dem hade fått slutat tidigare. och där hemma i soffan låg dem och tittade på Big Brother Live om dagarna. Varför räkna matte när man kan roa sig framför tv:n???

Viktoria slutade nioende klass och det blev dags för henne att inse att hon inte hade gjort ett skit för att förtjäna bra betyg. Hon fick gå sommarskola. Där hon för första gången riktigt ansträngde sig och blev klar på 2 veckor.

Sommaren spenderades i Gusum tillsammans med Thirese Berg. Gud så mycket roligt dem gjorde. Varje fredag var det att hitta en som ville köpa ut 20 st stockholm 7,2 på grön flaska.

Gymnasiet nalkades. Viktoria gick i sin stora systers fotspår och valde projektledarprogrammet! Super roligt, umgicks med Sara. Lika så, satt i datasalen för att glo på Lunarstorm, gick ut för att röka, Drack cuba cola på cafét på skolan och så började de om. Men nyår 2003 träffade Viktoria Robin, och blev upp över öronen kär. Hon hade lovat att sköta skolan, Men fick Robin sjukan och var hemma från skolan mer och mer. Efter 2 år på gymnasiet insåg Viktoria att det här går inte. Jag spyr på skolan. Hon hoppade av för att börja jobba på Hermelin, med marknadsundersökning, veckoutbetalning vilket var bra för att hon kunde spendera varje krona på svartkrogen i hamnen i norrköping.

Viktoria slutade på hermelin och flyttade in hos Robin på Norrgatan, nu började hon att lugna ner sig och ta ansvar. Robin var åtta år äldre och hade en liten dotter. Dem hyrde sedan hus och skaffade hund och katt. Viktoria jobbade då på allvärmeteknik och satt på huvudkontoret fixade kostnadsfri energirådgivning. I ett par år där Insåg Viktoria att hon behövde börja plugga igen. Så hon jobbade månaden ut och började sedan plugga upp sina betyg på komvux. Många gånger sa hon till sig själv. Att detta hade aldrig behövt hända om hon hade skött sig när hon hade chansen.

När hon läst två terminer på kommvux bestämmde hon sig för att hon ville bli sjuksköterska och behövde då läsa upp omvårdnadsprogrammet, Hon började på Tankerum och läste till USKA, Hon började jobba som vikarie i kommunen inom omsorgen. 

Och där är hon nu. Separerat från sin ungdoms kärlek och lever ensam i en tvåa med sina hundar. Njuter av livet och hoppas på att saker och ting ska lösa sig med tiden. Hon vill börja plugga till hösten och hoppas på att det ska gå vägen.

Idag blir hon 23 år gamal och inser att hon har ett helt liv framför sig.

Må väl ni alla

Kommentarer
Postat av: Ungdomskärleken

Fint skrivet men jag var nog din barndomskärlek tlom

:) hoppas du får en underbar dag!! Balder hälsar grattis med

2010-05-22 @ 12:53:53
Postat av: Ci

Så roligt att läsa :) Grattis och stora kramen från fam asplund.

2010-05-22 @ 16:36:01
Postat av: Thirése

Åh vad kul att läsa! och ja, gusum, det glömmer jag aldrig! :D

2010-05-24 @ 11:36:52
URL: http://thirese.blogg.se/
Postat av: Thina

Grattis Tora :) Det var rolig läsning :)

2010-05-25 @ 23:38:09
URL: http://superthiniz.blogg.se/
Postat av: Mamma

Vilken tur att du inte lyssnade på mamma då hade vi aldrig fått läsa det här. Du kommer att lyckas det vet jag. Fortsätt att vara just Viktoria. Ser fram mot fortsättningen om 23 år

2010-05-30 @ 08:08:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback