The Lion of the North

Idag för 292 år sedan blev Sveriges kung Karl den tolvte skjuten i sydöstra norge. Enligt en myt ska han ha blivit skjuten av en knapp som genomborrade hans båda tiningar och medförde en direkt död. Karl XII kröndes till kung den 14 december 1697. Då han inte avgav någon kungaförsäkran och själv satte kronan på sitt huvud blev hans ställning som enväldig kung.

hans fullständig titel var:  Carl med Guds Nåde, Sveriges, Götes och Vendes Konung, Storfurste till Finland, Hertig uti Skåne, Estland, Livland, Karelen, Bremen, Verden, Stettin, Pommern, Kassuben och Venden, Furste till Rügen, Herre över Ingermanland och Wismar, så och Pfalzgreve vid Rhen, i Bayern, samt till Jülich, Kleve och Berg Hertig. Greve till Valdens, Spanheim, Mark och Ravensburg och Herre till Ravenstein.

JA, nu får det vara nog med kungar och dylikt.. Men jag tänkte bara att ni skulle ha koll på att idag är inte vilken dag som helst.  Denna dag, gjorde historia, Svensk historia! Tyvärr historia som du får lära dig själv idag. I skolorna läser du om andra världskriget till 85 %, 5 % övriga händelser och 10 % Första värdlskriget. Och för att poängtera så läser du till 95 % om tyskland!


Jag vill ha tillbaka mitt gamla nummer nu.. Men det nya får väl duga ett tag till.

Snart är det jul och snart är vi insnöade=) är det inte mysigt

Jag saknar min älskade lilla Chuspi. =(

Erkännande!!

Jag är sämst på att uppdatera min blogg!!

Men den senaste tiden har jag inte haft något att skriva om!

När vi ändå håller på och biktar oss kan jag också erkänna att mina stakar har varit uppe i ca en vecka nu tända i 4 dagar ca.. och jag skäms inte. Jag myser!!

Naturen kan ju bjuda på julkänslor så kan jag väl bjuda på det inne också! Men nu räcker det faktiskt med snö behöver inte komma mer på hela vintern.  Precis perfekt! Jag har inte så mycket mer att tillägga just för tillfället.

Lyckliga, glad och lite små trött=)


Swipp Swopp

Nattuggla =

"ofrivilligt" För helst av allt hade jag legat hemma i min säng nu och inte suttit vaken till klockan 10! För tidigare kommer jag väl inte vara hemma. Slutar jobba klockan 09:30 och efter det ska jag hämta hundarna som är hemma hos mamma! Sen är det en kissrunda med dem lite mat ska dem väl också ha. Sen kan fröken krypa ner och sova som den prinsessa som hon är:D

Jag tänker på nattjejerna som har detta som vardag. Tycker synd om er! Jag som bara behöver hoppa in någon gång ibland.

men man kan ju inte tacka nej, speciellt inte nu när det är stopp i kommunen! Man vet ju inte vad man får!

Påtal om inget alls!
I vår vill jag börja plugga, jag vill bli målare! Synd att inte morfar fortfarande arbetar för då hade jag kunnat gå som lärling hos honom! Det hade varit roligt!

Men jag och Peter får öva på slottets väggar sålänge =)

Imorgon ska jag försöka sova så länge som möjligt så att jag kan vara utvilad och glad när bowlingen börjar! Nu när klockan blir 06:00 snart så har fröken varit vaken i 24 timmar minus 1,5 för jag sov en kortis på dagen! Vilket betyder att hon får sova länge imorgon!

Sysselsätta mig med att läsa Thireses Blogg. Stolt över dig gumman som berättar om allt nu. Och kom ihåg, det är inte du som ska skämmas! Du är fin som du är!

Nej ni nu måste jag göra något annat ett tag. För bokstäverna flyter ihop och jag känner att ögonen blir trötta av det här!

Ta hand om era nära och kära. Och våga vara den du är!

Tack föresten Martin för halsbanden som hundarna fick! Så fina så! Det var de första mamma sa, när vi kom dit..

Swipp Swopp