Utkast: Jag har ...

Jag har inget att göra, så jag har blivit utmanad av Alexandra!!!  Man ska svara med samma bokstav som den första i sitt namn!!

here we gooo


1. Vad heter du?
Viktoria
 
2. Ett ord på 4 bokstäver?
Vila

3. Flicknamn?
Veronica

4. Pojknamn?
Vinzent

5. Yrke? Vaktmästare

6. Färg? Vattenfärg

7. Klädesplagg? V-ringat

8. Mat? Vita bönor

9. Sak i badrummet? Vattenkran

10. Plats/stad? Västervik

11. Orsak att vara sen? Vulkan utbrott

12. Något man skriker? Vafan

13. Film? V for vandetta

14. Något man dricker? VIN

15. Band? Völund smed

16. Djur? Valross

17. Gatunamn? Vattengränden

18. Bil? Volvo

19. Sång? Vi ska dansa hela natten / kicki danielsson

20. Aktivitet med mer än 1 deltagare? Vaginala övningar..




Ja då väntar man bara på att Cissi ska komma så ska vi dricka gottigt och bara rå om oss själva.. 

invitation

Det intresserar mig inte hur du försörjer dig.
Jag vill veta vad du åtrår och om du vågar drömma om att möta ditt hjärtas längtan.

Det intresserar mig inte hur gammal du är.
Jag vill veta om du är villig att riskera att bli betraktad som löjlig i din kärlek, för dina drömmar och för äventyret i att vara levande.

Det intresserar mig inte vilka planeter som omgärdar din måne.
Jag vill veta om du har kontakt med din egen sorgs centrum, om du har öppnats av dess svek, eller om du har skrumpnat och stängt av i rädsla för mer smärta.
Jag vill veta om du kan stå ut med smärtan, min eller din egen, utan att försöka gömma den, låta den tyna bort eller försöka "klara av" den.
Jag vill veta om du kan vara i glädje, min eller din egen, om du kan dansa vilt och låta extasen fylla dig ut i fingertopparna och tårna, utan att mana oss till försiktighet, till att vara realistisk eller påminna oss om våra mänskliga begränsningar.

Det intresserar mig inte om det du berättar är sant.
Jag vill veta om du kan vara sann mot dig själv, även om du gör någon besviken, om du kan bära anklagelser om svek utan att svika din egen själ.
Jag vill veta om du kan vara trofast, och på så vis värdig att tro på.
Jag vill veta om du kan se skönhet även i dagar som inte är vackra.
Jag vill veta om du kan leva med misslyckanden, dina eller mina, och ändå stå kvar vid stranden och ropa ut över vattnet till fullmånens silver: "JA"

Det intresserar mig inte var du bor eller hur mycket pengar du har.
Jag vill veta om du kan stiga upp efter en natt av sorg och förtvivlan, utmattad och mörbultad, och ändå göra vad som behöver göras för barnen.

Det intresserar mig inte vem du är eller hur du har kommit hit.
Jag vill veta om du kommer att stå mitt i elden med mig, utan att rygga tillbaka.

Det intresserar mig inte var, vad eller för vem du studerat.
Jag vill veta vad som håller dig samman från insidan, när allt annat rasat samman.
Jag vill veta om du kan vara ensam med dig själv och om du verkligen tycker om det sällskap du har i de tomma stunderna.


=)






Något man ser fram emot!!


Onsdag!

Igår var jag hos Marina en sväng och det var trevligt.. Upp vid sju imorse och jag och Lucas åt frukost och sen bar det iväg till skolan för han och till spårvagn och buss för mig. Nu är man äntligen i Vika igen=) Nu ska jag med Emma på byn och hon ska köpa byxor och sen ska vi fika. Jag har suttit och tittat ut lite resor till the honeymoon åhh jag vill så gärna ska bara spara ihop lite slantar så man kan packa och lämna hundar på pansionat.
Deklarationen kommer ju snart man får vara glad för det=)

uppdaterar mera sen
by the way!

Fick höra på bussen idag av en man/gubbe från gusum att man såg på mig att jag var vacker även på insidan..
Eftersom att jag såg hannibal igår tog jag inte det som en komplimang:D

Haha
Swipp Swopp

Nere!

Ja idag kryper jag på botten, känner mig verkligen som botten skrapet.

Igår var det ju pappas födelsedag, så jag åkte hem till fia och sen kom Cissi vi gjorde i ordning oss för att Ivan skulle hämta upp oss. Vi knölade in oss i bilen. Ivan och Jeannette fram och Fia, jag, Cissi och Yvonne i baksätet. Vi åkte upp till pappas grav och la blommor och tände ljus. Han fick även tre marschaller som gjorde det riktigt fint hos honom.
Vi åkte sen hem till Yvonne och Ivan där vi blev bjudna på jättegod mat och gott och dricka.

Idag skulle jag åkte till Teorin och sen till Sandra men jag orkade inte det idag. Jag ville bara hem och dra täcket över huvudet idag. Konstigt att inlägg kan vara så olika. men det är väl så livet är.. Jag syftar på det senaste inlägget och detta.. men för att detta inte ska vara någon klagoblogg.. Utan en blogg för att utrycka Viktoria i och Viktoria är en glad person. så Därför ska jag lägga upp lite kort. som jag hittade i våran gamla videokamera. och ja video inte digital.

Dåså.. här kommer dom.. haha

                        

Detta är då När jag fortfaranade arbetade på allvärmeteknik.. Och flickorna var mina härliga arbetskamrater.
Har ni sätt så annorlunda jag ser ut


        

Detta är mina små kryp bröderna Tyr och Frej

         

Detta är när lucas skulle ha Disco, vi förbereder med sockervadd och musik mm.


                

Saga och Sara, Åh vad jag är glad att vi inte bor kvar där. det är synd att ungen är så söt så soffa, tapeter mm sticker ut så.. 



och detta blev det till middag idag. Nyttiga tallriken.

Onsdag förmiddag!!

Vaknade av pusskalas, Mm Snorpan och Balder tävlade om vem som kunde pussa mig mest. vänder mig om och försöker somna om Då Robin blir pussad på istället och han har inte lika stort tålamod som jag ( eller så är han piggare än jag) Så han klär sig och går ut med hundarna. Sen upp i sängen igen då har också Chuppe hittat upp till övervåningen. tjockisen breder ut sig i sängen och vi andra får längre inte plats. Så vi fick palla oss upp och börja med vardagssysslorna. Prommenad, Mat, dammsuga!! Sen har jag och Balle dansat till drängarna och han älskar inte precis min dans. För han blir som galen! Annars är han den absolut snällaste. Han skäller ändast när han är bajsnödig.. och då måste man ju få säga till.

Idag ska vi åka och hämta Lucas jag och mamma. Sen ska vi stor handla Robin och ja. Sen blir det bad för mina lurvisar tycker nog att det behövs. På tal om lurvisar så måste jag uppsöka en vetrinär då Chuspi fått två stora knölar, en mellan frambenen och en på sidan av bakbenet. Men har han klarat elaka män i spanien som slår honom och stänger in honom i ett rum på 3*3 meter så ska vi nog klara ett vet besök.

Jag vaknade upp med en känsla ikroppen som inte går att beskriva. Jag lever med den absolut bästa. Jag lever med den person som jag drömde om när jag var tio år. Jag lever med han som mamma sa att jag skulle glömma för att han var för gammal och ingen bra kille.. Han lyckade komma bra överens med sin svärmor trotts allt.

Men seriöst.
kan det varit hemma hos Sandra på skogsliden som jag såg han första gången?? I en svart keps, svart tröja och svarta jeans? var det än var så var han det vackraste som fanns. När jag blev 13 ristade jag hans namn i permar och böcker.. Jag stal kort på honom av Ocka.. Jag var upp över öronen kär.. Han försvann från viken och jag glömmde honom nästan...
Sen satt vi på underbara hagebygatan, och helt plötsligt var han min.. det tog bara 7 år?? haha den som väntar på något bra väntar inte förlänge.. Sen blev jag ju bonus mamma till världens mest underbaraste tös också.. Kan det bli bättre.. Mitt liv är ett kuddkrig. Så blir drömprinsen också snart min MAN!!! Längtar..

Nej nu ska jag kamma håret och vara klar för att åka till klocket!!

Idag skulle pappa fyllt 51 år!
Så ett stort grattis till dig pappsen. och ett winerbröd också.



En ny vecka

Fredags hade jag stor städning i mina garderober och det blev så fint ska ni veta.. alla kläder ligger i ordning, efter modell. Massa nya saker fick plats att hänga. skorna fick en egen plats och negrerna i afrika fick robins slitna jeans. Alltså UFF - lådan. så givmild som jag är.

Min alltiallo garderob som jag har fick en stor städning också. Kastade två sopsäckar och en jävla massa kartonger. eftersom att allt organiserades i röda och blå backar. Sen kunde jag möbler in Robins alla filmer så det är fortfarande en alltiallo garderob men allt ligger inte i hög och det man behöver ligger längst ner ni vet. utan jag har en organiserad alltiallogarderob.. Me like.

I lördags bar det iväg på 90 års kalas då Anders och Peter fyllde 45, Mycket god mat blev det och smaskigt att dricka. När jag kom hem hängde jag upp tvätt och fixade lite sen slängde jag mig i sängen för att se på helt värdelösa melodifestivalen.. vad har hänt??? En människa som tror att hon är så rolig och ska skämta hela tiden.. det blir inte roligt.. alldeles för mycket helt enkelt.. Markolioo?? Hallå du kan inte rappa och du kan inte sjunga balader så för allas skull lägg ner.. du har inte på melodifestivalen att göra.. Trotts att du gjorde ditt bästa det tror jag verkligen. 

I söndags så for jag, mamma och thomas till västervik. jag körde ju självklart. så roligt så. Thomas sa att jag var klar för uppkörningen.. Så snäll han är. Han lurade in mig på alla möjliga små vägar i västervik och tillslut så sa jag. "Jag har inte en aning om var vi är nu" och där helt från ingen stanns så fann jag trygghet, där stod en skylt med texten Övre norrbacka frågan blev nu- Är vi hemma? efter det åkte vi och hämta Emma på skolan och åkte till valdemarsviks nedre norrbacka för att lämna av Emma.

Idag Har jag städat och fixat hos burdjuren och då upptäckte vi när allt var klart, Stackars lilla hamster han sprang från botten av sin bur upp i tunlarna och in i sitt bo och ner igen och upp igen.. efter noga iaktagande så ser vi att han har ett spån i munnen. 1 spån varje gång. han försöker alltså fylla sitt stora hus med spån. Stackarns skulle ju för fan inte hinna bli klar förens vi måste städa igen. så vi fick hjälpas åt. och med lite hjälp så var lilla hamstern jätte nöjd. Han har ett namn men jag kommer inte ihåg vad Saga döpte den till.. Men det kan vara Astrid. Ja på en han. Barn bestämmer. vare sig det är rätt eller fel. (Dock inte allt som tur är)

Jag vill även förtydliga mig i mitt senaste inlägg, att det var lite ironiskt. Själklart har man förändrats sen man var 13 men ni fattar kanske galloppen..

Sen vill jag berätta.
Jag satt och tänkte att jag i sommar kanske kan kasta ut min kära man (snart) och ordna en liten tjejkväll med grillning i trädgården och en massa vin och kubb och sånt. Vad säger flickorna om det va?

Krånglig dag!!

Igår ringde mormor och frågade om jag skulle städa på Torsdag ( idag alltstå) och det skulle jag ju så vi bestämde att vi skulle träffs vid frivilig centralen (det är där jag städar) klockan 12:00. På kvällen kom jag på att jag går i skolan 13:00- 16:00 ringer mormor och vi ändrar tid till klockan 16:00 I skolan ser jag att jag har teorilektion klockan 16:35... Kan det bli värr??
Men mormor och morfar var så söta och hjälpte till. Så jag kom bara 10 min försent.

Så den senaste tiden har jag nog inte gjort så speciellt mycket. skola i alla dess former :D
Livet leker? är det så man utrycker sig när allt är precis som det ska vara och man är nöjd med situationen? Då är det kuddkrig i mitt liv. För det är hur kul som helst och jag är glad och lycklig och helt tillfredställd på alla plan.. Japp kuddkrig var det här.

Dock så fattas det en liten tös.. Känns som att det var hur länge som helst som hon var här. Lilla Saga!
Skulle göra vad som helst för henne. Finns det något som kan göra en så glad som när hon vaknar klockan 4 halv 5 och säga "nu är jag vaken ska vi äta frukost nu" eller när man ska sova och man får mysa ner sig och läsa för henne. eller när man får komma in och peta till Robin för att det är han som sover. Alla våra pyssel och spel stunder.. Åh I miss that girl

Jag satt förut och funderade på hur det kommer sig att folk förändras. Vissa är barn livet ut, Vissa är 20 och beter sig som 40 resten av livet. och vissa stävar hela livet över att vara något dem inte är.

Om jag sa till er att jag inte har bytt personlighet sen jag var 13 år skulle ni köpa det då? Jag ska därför berätta en historia så får ni kommentera svaret sen.

Jag börjar från början,
Jag gick mellanstadiet på en fin skola i en liten ort, Jag var inte den populäraste men  aldrig mobbad. Jag var heller inte den som satt tyst utan stod upp för det som var rätt och fel. Jag poängterar att tycka tvärtemot förekom många gånger. Sen fanns det några andra tjejer med i bilden. dem var som  jag, Vi hade skit kul. När folk gick i tajta jazz byxor, gick vi i baggy jeans på halva arselet, När folk började sminka sig så slutade vi. När hänget blev gammalt bytte vi ut det till något så konstigt som HÄX looken, sen var vi nog något neutralt och vi ansåg att vi var häftiga som gatan när vi smygrökte bakom buskarna på skolans bakgård och slet för att klara papegoja och pepparkaka på inandningen..

Väl på högstadiet,
Då bytte vi vårat häng och våran häx look mot tajta linnen och plattå skor. Ränandet på byn blev mera intressant och vem som kunde ta dricka från sina föräldrar denna helg. Men, vi stod hela tiden upp för det som var rätt och fel. Vi lät oss inte trampas på, thats it. Vi fick mera attityd och vi krävde mer av omgivningen.
Rökningen var inte längre häftig, utan en vanesak, Spriten var ett måste och hångel kvällar gick över till mera intima företelser.  (NOOT A GIRL NOT YET A WOMAN??) kan det varit högstadiet hon syftade på??

Gymnasiet
Nu ansågs man som ungvuxen, och helt plötsligt krävdes det saker av en själv, Man kunde inte gå till skolan en gång i veckan och glida på bananskalet, nu nu var man tvungen att prestrera saker och ting. Utgifterna var större och man fick skaffa sig jobb. Man var tvungen att kyla ner attityden och skaffa sig en bättre människosyn. Inse att vi är olika.  Men vi alla höll väl fortfarande på rätt och fel??

Vuxen världen
Mm det är där vi hamnat nu, vi har sysslor att sköta ett hem att sköta etc.
Man njuter av lördagar och söndagar, och tror att det är dem ända dagarna man kan roa sig på. Du kan ju inte gå ut på en tisdag? mitt i veckan hmm. Spontana möten??? vad är det? Maten ska ju stå på bordet klockan fyra det gör den alltid!!
Jag kan inte gå på stan hur som, jag måste planera mina dagar.

ÄR det vad så här man ska vara?
Nej dessa människor har glömt vem vi är. Dessa människor har glömt att ha ett rörligt samspel i sin vardag. Dessa människor har glömt bort tjejen i dem förstora byxorna. Man är inte äldre än vad man gör sig finns det ett talesätt. Men med lite försåelse bakom begreppet så betyder inte det jag leker ibland med mina barn, ta fram dig själv. Skit i plikter njut av livet och se det som du gjorde förr. Och detta betyder inte att du behöver bli 13 igen utan skaffa dig ett samspel.. Inte för lite och inte för mycket..

Jag vill bara tillägga att jag gör precis vad jag vill, när jag vill och jag bryr mig inte ett skit vad du tycker, fortfarande 13?

P.s. Jag skulle kunna gå hem från folk i bara trosorna idag också..

Swipp Swopp
 

cissis påhitt

1. Är du nöjd med namnet dina föräldrar gav dig?
Nej bytte när jag var fem hette ulla från början:D

2. Vilka sorters djur har avsiktligt bitit dig?
Hund, katt, hamster, Chinchilla, häst, och kryp. inte konstigt att jag är rädd för alla djur

3. Vilken tecknad/animerad Disneyfilm är din absoluta favorit?
hm lejonkungen.. Jag älskar alla roliga citat..

4. Har du något mål som du vill uppnå just nu?
Jag studerar, dum fråga,

5. Är du allergisk mot något?
Fisk, skaldjur, men i mindre utsträckning än förut. Nickel, physalis

6. Väljer du att köpa ekologisk mat istället för "vanlig" när det finns som alternativ?
När jag har en bra dag. Ja

7. Vilken hushållssyssla skjuter du upp så länge som möjligt?
rensning av fläkt, putsning av fönster

8. Vilken sport/idrott har du hållit på med som längst?
Dart och fotboll

9. Tror du att pengar kan köpa lycka?
Ja för utan dem är du olycklig

10. Står du helst framför eller bakom kameran?
Framför, Linslus som jag är

11. Sjunger du i duschen?
Ja, har även hänt att jag pratar i telefon

12. Tar du några vitaminer/kosttillskott?
Vitaminer? är du inte klok.


13. Vilken sorts frukt åt du senast?
banan, physalis och grape

14. Har du gjort något du ångrar den senaste månaden?
mm som att äta för många semlor, för att jag är lite för lat, och när ajg har mina tvångssånger:D

15. Vilken hårfärg föredrar du på det motsatta könet?
jag tycker om allt förutom rött.


16. Hur spenderas en födelsedag allra bäst?

med tårta

17. Brukar du handla på kredit?
Nej, är alldelles för svag för sådant

18. Har du någon gång handlat på Gekås i Ullared?
Japp

19. Vad tänker du göra nu när frågorna är slut?
Äta popcorn med cis och fortsätta med pluggandet


Utmanad!

Eftersom att jag älskar sådant.. NOOT!!!

Regler:
1. Länka till den som taggat dig
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3. Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade.


  1. Även om mina naglar inte är tuggade på, så är jag en nagelbitar.
  2. Jag anser att vi lever i ett korupt Sverige
  3. Jag trampar på dig inte tvärt om.. ;)
  4. jag har mobbat
  5. Främlingsfigentlig? Ut i fingertopparna
  6. Finska är ett språk som gör mig varm innombords.
  7. Jag var sängvätare när jag var liten.. Ganska länge faktiskt.

Thina utmanade mig

6 februari

  Ja imorgon Idag fredag, välj och vraka.. Då blir det skolan och skyddsombud.. Sen blir det åter igen att göra staden osäker i 40 min sedan bär det hem till min darling.. och eftersom att det är fredag får man ta sig en liten som passar i alla glas,





                                                         


En mycket fin tavla, Faktiskt en av det vackraste.. i mina ögon iallafall.. 
Skönhet ligger väl i betraktarens ögon är det inte så..

Ny månad!

Ja då stiger vi in i Februari.
Nu sitter jag här och väntar på min blivande man som snart kommer hem med semla till sin älskade.. Jaja nog med det tramset och Fram med faktan, Han försöker göda ihjäl mig så att jag inte kommer i klänningen så att han kan blåsa av alltihoppa men icke. den gubben går inte.. :D hehe

Idag har jag inte gjort något alls. har bara suttit här och glott. Varit ute med mina hundar en sväng men det räknas ju inte in i bland sysslor utan som ett måste.. Idag skulle jag ju dammsuga hela huset men det verkar inte som något händer. så slarvigt av mig.

Måste ju även berätta att jag köpte massor med fina saker på ikea och pynta om mitt hem lite grann. Jag tror att Robin inte var lika glad som jag när jag kom hem då han suckade och stönade. Jag köpte bland annat nytt tyg till mina stolar i köket så dem klädde jag om. Åh det blev fint.  Jag var dock livrädd varje gång jag skulle nita i tyget då jag såg framför mig att min tumma fastnade lite grann också. men det gick bra.=)

Som sagt så var vi ju på ikea och Nockan köpte så mycket nytt. Hela Släppan var proppad från golv till tak.. Hon köpte nytt bohag helt enkelt. Jag är tur att jag inte är ägare till den notan. Efter det far det mot Nässjö där bar vi upp alla saker till deras nya lya. Det blir nog bra till slut. Dock berättade hon inte att hon hade en liten braskamin i vardagsrummet mycket tjusigt. Efter det bar det iväg för att hämta hennes gammla grejer. Och Självklart har ocka packat i svarta plastsäckar.. Blir vi förvånade??? NEJ!!
När Evis och Jag gjort bort oss en varsin gång med att berätta att hon har lite skit kvar. lyckades vi tillslut att få henne att låsa dörren och vi kunde fara iväg.

Efter flytten bjöd mamma på kaffe la ingallill speciale. och saffrans bullar.. Mycket Smaskigt..
Sedan hoppade jag mor och thomas in i bilen och la platta i matta mot jönköping. Vi lämnade släpp och riktade in nosen mot Östergötland. Borta bra men hemma bäst.
 
Vi stannade till i ödeshög och Thomas bjöd på middag  på Dinners.. Ett helt underbart värdshus. Det kändes nästan som att kliva in hemma.
Maten var otroligt god. som sagt borta bra men hemma bäst. Vill man ha god man ska man stanna kvar i östergötland:D

ja det var väl det. Nu ska jag lägga mig på sängen och ta mig ett par minuter innan Robs kliver in. Och just det

Ja Robin Ska gifta sig i krykan tillsammans med mig, Hihi

Swipp Swopp