Utkast: Jag har ...

Jag har blivit utmanad av Cecilia att berätta 3 saker som är i mitt:

Kylskåp: Grillkorv, Mjölk och Saltgurka

Frys: Kyckling, Fisk och köttfärs

Skafferi: Jordnötter, pasta, och konserver

Handväska: Deo, Plånbok och kvitton

Badrumshylla: Borste, parfym ochmunskölj

Förråd: Dataprylar, Filmer och Burar

Hjärna : Livet, sängen och Hundmat

Jackficka: Hårnål, bilnyckel och handen

Kryddskåp: Kanel, salt och peppar

Barskåp: Öl, likör och vin

Köksbänk: Vatten kokare, Kaffebrygare och disk

Vita mannen!

Emma tittade förbi och vi spenderade några timmar med att prata mega mycket minnen. Och helt plötsligt drar hon upp Vita mannen. Som vi skrämde upp oss själva om att vi såg. Detta berättades ju självklart för våra super vänner Sandra och Cilla på måndag morgon i skolan. Dem såg honom tillslut också. vilket sen gjorde att hela Sörby skolan var involverad i Vita mannen.

Det hörde ju bara till att Vita mannen från början uppstod när tre flickor i 10 års åldern skulle gå hem imörkret en sommar kväll. vilket gjorde att dimman vid målet på fotbollsplan såg ut som en Vit man.

Ja så mycket dumt man har gjort i sitt liv. Alla man trott man älskat alla man sagt man hatar fast man gjort det för att man älskat dem. Vi pratade även om att vara tolv igen.. nej, det är inte en ålder jag vill vara igen. Men 6, skolan slutade vid tolv. man gick inte längre. och i skolan så ritade man och lekte i kuddrumet. man sjöng i ring och man sprang ute på gården.. Det skulle jag kunna göra igen..

Var och hämtade Saga idag, sötare unge får man ju leta efter! Vi hoppas att det är fint väder imorgon för då ska vi åka till kolmårdens djurpark. sen ska vi även i helgen ha lite fika för födelsedagsbarnet..
Nu ska jag krypa till kojs som pappa alltid sa

Var rädd om er där ute

Swipp Swopp

17:e Maj!!

Det är konstigt att det pratas så mycket om denna dag i hela Sverige och det går inte att sätta på en ända Radio kanal och dem inte pratar om det.. Tänk om svenska folket kunde vara lika intresserad i våran National Dag!

Sveriges National Dag.
Det kryper i mig bara jag tänker på den dagen. Orden drar mig tillbaka till pannkakssmeten och det värsta telefonsamtalet jag någonsin fått.. Mina ben bar mig inte. Handfallen slog jag om kull på köksgolvet skrikandes att det inte kan vara sant. Tiden stannade! Jag ringde Fia direkt och hon svarar Han finns inte mer.
Vadå han finns inte mer???


Min pappa, som har tillrätta visat mig. som har älskat mig, som har läst godnattsagor för mig som stod redo med hostmedicin innan man själv visste att man var sjuk. Pappa som alltid stått med en varm öppen famn. Han som fick plats med hela mitt huvud i sin hand. Han finns inte mer. Min pappa som alltid fick mig att tro på mig själv, är för evigt saknad i mitt hjärta. och jag önskar att vi kunde äta nybakade smörgåsar och dricka nypressad apelsinjucie i hans trädgård igen.

Jag älskar dig Pappsen.  Nu och alltid



Over the sea, it calls to me
Yesterdays gone, I'm all alone
The longboat it sails into the sunset
You've finally found your place to rest


Sleep well my brother
Do not be afraid
I can see the valkyries
Take me with you
Take me so far away
I can see the valkyries


Now you've joined the ranks of the fallen
Carried away by Valhalla's calling
Now battle by day and feast by night
The glories you seen come into the lights


Sleep well my brother
Do not be afraid
I can see the valkyries
Take me with you
Take me so far away

I can see the valkyries

Now rest with the angels and rest in peace
I have picked up the standard I will release
All that you fought for and all that you loved
Watch over me brother, guide from above.




Lång promenad och Dusch

Det är vad som legat på schemat idag. Hade sovmorgon till 10:00 idag morgon kissen tog Robin! som alltid typ.
När frukost och disk var avklarad tog vi en promenad runt Skogen och lekte i kohagen. Attans vad kul det kan vara. Vi genad över någons tomt och kom ut på åsvedalsvägen. Vi sprang in i en ny kohage och lekte i leran. och sen var vi bara tvungna att jaga ett Rådjur. ja Vi, Hundarna kanske man ska säga. När vi komit in blev det dusch Balder älskar det som tur är. Snorpan uppskattar det mindre hon står bara där och ser ledsen ut. Chuspi måste man bär in, och locka med smör.

Efter tre hund duschar var det min tur. sen var det dags att laga middag! Lasange blev det idag med rårivna morrötter. Och till det serverades det klöver mjölk. Nu har vi ätit och varit ute till skogen en sväng till Chuspi var ju tvungen att smita och Balder hängde gärna på så efter ett tag så var vi åter igen inne i duschen och tvättade oss lite då Chuppe stått på huvudet i en koblaja.

Nu ska jag åka till byn och köpa Godis, sen ska jag lägga mig på soffan och se film. Mer orkas inte för till kvällen ska Robin och jag ha ett träningspass. Vi jobbar på sunny beach looken...

Må väl!!

Bilder!

Måste ju lägga upp alla fina bilder vi tog när vi var iväg. Dock glömde vi telefon hemma när vi var och åkte båt. Får bli en annan dag.



 Väl inne på Stigeborgs slottsruin Började vi med Fikat med helt underbar utsikt. Kan man ha en bättre dag.





Lördag och Söndag!

Igår så var vi och åkte båt, Saga var jätte lycklig.. hon hade ju aldrig tidigare åkt så stor båt. Hon och Mamma ( ingalill) läste sjökortet och Thomas körde.. Sen var hon igång med en liten predikan om Thomas rökning. Det var visst några ciggaretter för mycket. Hörde något om endast 1 / dag. Får se om han klarar av att leva upp till det:D

Väl framme på ön hoppade vi i land och begav oss mot bästa gräs plätt för att njuta av vårat fika. När kaffet var upp drucket och myrorna i brallorna inte klarade av att vänta längre gick vi för att Fiska. Efter 15 min var det dö tråkigt att fiska eftersom att man ingen fisk fick. Så Saga begav sig mot mamma och hjälpte henne kratta löv. Då var det bara jag och baby i solskenet på berget. Massa mys!! Då kom också fisken. Robin drog upp 2 stycken. Jag ingen. så jag blev sur och gick jag också. Under den tiden så avverkade vi 3 drag och 2 taffsar.. samt en mutter till ett spö..

Till lunch åt vi stektägg macka och massa annat tjaffs! Saga hade plättar!! Utflykt utan pannkakor?? Det går bara inte..
Efter en hel dag på havet bar det hem och köp mat blev det. Slängde oss på soffan och tittade på 8 avsnitt av bumbibjörnarna. Spelade 3 sällskapsspel och sen begav vi oss upp i sängen!

Söndag
Sov till klockan blev halv 9! Börjar hon bli stor? var har halv tre och halv 6 mornarna tagit vägen?
Saga tränade Fot med Balder i trappen upp och ner. Robin diskade och jag loppade mig i sängen till Melrose Place
Efter frukost begav vi oss på långprommenad med the Dogs och Mysan. Nu har jag fått Ännu mer bevis på att katten försöker vara än av hundarna då hon Flåsar när man tittar på henne precis som en hund. Sen när man pratar med henne så slutar hon Antingen ska hon springa tillsammans med någon av hundarna eller vara ledaren. Hon är unik! Eller så är hon en hund fångade i en katts kropp. det är ju ganska modernt nu för tiden annars.

Nu sitter man här trött efter 24 mils resan och så är det jätte tyst. Nu ska jag flörta med min man om masage tror jag börjar få ryggskott. nae men ont har jag i ländryggen och det är ju där man får ryggskott.

Swipp swopp

Sol och Stigeborg!!

Ja började man dagen med Sagas Ljuva stämma. Kan det bli mycket bättre? Älskar tiden då hon är här.

Igår var vi till Oskarshamn och hämtade Tösen och sen handlade vi och var in en sväng i västervik. Väl hemma Packade vi upp och var snart iväg igen för att att titta på Brasan på valdemarsviken. Dock misslyckat tyckte vi då Hela brasgrejen Ska ju vara under mörker.. Varför fackeltåg mitt på blanka dagen? och ännu konstigare med Fyvärkerier!!

Tillbaka till idag.
Promenad med hundarna tog Jag och Saga tog medans Robin Bytte däck på bilen. Han är så duktig min darling.
I skogen tog Balder och Chuspi sitt första dopp i vattnet.. Mycket uppskattat. Snorpan stod och tittade på, hon tänkte minnsan inte bli blöt. Saga lekte agility med hundarna och jag assisterade Rockrings bärare. Efter en förmiddag ute begav vi oss in för Plättar som smakade i trädgården. Mätta i magen som vi blev och tepramentet hade lagt sig eftersom att Balder var tvungen att ta en tur i skogen så packade vi fika korgen och begav oss mot Stigeborgs slottsruin. Där gick vi och satte oss i solen vid ett berg vid havet och åt våran picknick. Sedan var det en tur i ruinen och jag vet inte om Saga var mest rädd för mörkret heller Kungen Wasa och hans män=)

Imorgon blir det en ny picknick korg som ska packas och sedan bär det av mot havet. För då ska vi fiska, För det är något som har gått varmt här hemma idag. För Ingalill hon har sagt att vi ska fiska förstår ni.. Förhoppningsvis så hinner vi med en tripp till skönero också dem har öppet hus nämligen, Dem har en kock där och så får man se runt på deras gård.

Nu är det nattline och Misse- Mus boken dags efter ett redigt stoj då Tösen lekt mannekäng med mina kläder och pumps.. Till slut slog hon omkull rak lång på hall golvet och låg skrattandes i hundkojan. Tror hon gjorde en Cissi.


Swipp Swopp