Fint!!!

Gud nu blev jag väl ändå super nöjd. Fin Rosa blogg.
Tack Ci

Lite pill men jag är nöjd klarade av att byta alldeles själv


Dagens Sverige


I still press your letters to my lips
And cherish them in parts of me that savor every kiss
I couldn´t face a life without your lights
But all of that was ripped apart when you refused to fight

So save your breath, I will not care
I think I made it very clear
You couldn´t hate enough to love
Is that supposed to be enough?

I only wish you weren´t my friend
Then I could hurt you in the end
I never claimed to be a saint
Ooh, my own was banished long ago
It took the death of hope to let you go
Tycker mycket om=)

Idag är det lika mycket fart i hägna som på kyrkogården. Hundarna ligger blixt stilla. och dem ända rörelserna deras ägare gör är sätter handen på kaffe koppen lyfter den mot munnen och använder mina svälj reflexer för att få ner lite livs elixir.
Det regnar. så jag kan inte tvätta. jag kan heller inte göra det som jag tänkt att jag skulle göra. Putsa fönster. Bara en himla massa tråk. Jag funderar dock på att städa garderoben. Men jag får ingen kraft, ingen motivation! Om inte det skulle vara att allt hänger och ligger som det ska. Det värsta jag vet är när kläderna inte ligger i ordning. T-shirts för sig, tröjor för sig och så vidare. Helst ska dem ligga i färg också så man kan hitta sina favoriter. Trosor ska vara vikta och strumporna ska vara parade. Ci påstår att det bara är jag som viker trosor. Finns det fler här ute som vill ha dem vikta???
Om någon skulle öppna mina lådor vill jag att det ska se prydligt ut.hehe=)

Jag ska ränsa lite här i Robins hörna också. har så förbannat mycket som jag inte behöver. spara på massa papper verkar onödgt. man får ju nya varje månad.
Idag blir det KPT från 17:00 till 19:30, hoppas att det har slutat att regna tills dess även att han tycker om att det regnar.
Robin ska hämtas om 40 minuter. Och då blir det lunch och disk göra. Jag har mycket planer men jag tro inte det blir så mycket gjort idag. Men om inte tanken finns där, vad finns då?:P

Hade en diskution med Josefine och Madelen igår. självklart vården. Är det så att vanvård inträffar pågrund av lathet eller är det pga okunskap? är det pga för stora ansvars områden? Är det kankse på grund av att vi faktiskt har väldigt många i sverige i vården idag med enbart erfarenhet med ett naturligt vårdande? Eller är det för att vi glömmer bort det naturliga vårdandet och riktar in oss för mycket på ett proffessionellt vårdande? Vad vi glömmer är kanske samspelet? Eller är det pga att Vården idag styrs som ett företag med en affärsidé, med en slogan som tak över huvudet och mat på bordet.

Vad har vi för moral i kroppen, när mer än 90 % av Sveriges befolkning står brevid och tittar på när en bra omvårdnad går åt helvete? Vad har vi för "caritas" egentligen? Behöver vi kanske bara gå tillbaka så långt som till jesu tid och använda oss av hans citat, Behandla andra som du själv vill bli behandlad??

Ja vi måste nog ta oss em funderare och inse att vi snart står på tur och att vi måste göra en förändring innan det är för sent. Är det så här jag vill att mamma ska ha det när hon inte kan ta hand om sig själv längre?? Jag sa herromdagen att Thomas kasnke behöver på hälsning av hemtjänsten då han slarvar med sin dosett. (självklart på skoj) Men den dagen skrämmer mig.

Nej nu ska jag åka och hämta mitt hjärta.

Swipp swopp




Då har man åter igen en ledig dag.

Gud vad det är tråkigt. Jag vill ha rutin i mitt liv. Något att gå upp till på morgonen inte bara en gång i veckan som det kommer vara nu.

Men jag har ändå hunnit med ganska så mycket idag

Skjutsade Josefine till Dagis klockan 09:00
Skjutsade sedan Robin till affären och sedan till jobbet kl 09:30
Kl 10 drack jag kaffe hos Fia och vi pratade skit som vanligt.
Kl 11:00 var jag hemma och hängde upp första maskinen med tvätt satte på en ny maskin  och började sedan att städa varandan. Gud vad skit jag hade där. tre sopsäckar med brännbart.
Hängde fyra maskiner med tvätt och drack kaffe, Pratade skit med mina systrar på några bloss. Och sedan bar det av till Josefine.
Robin kom hem med kräftor så jag har tittat på när han lekt tyrann. Mycket roligt. Ond som jag är så blev jag varm i kroppen. Eller kan det ha varit för att det var förbaskat varmt i köket. ( mycket möjligt eftersom att fönstrena immat igen)

Nu sitter jag här och funderar på att ta ett sista ryck med snabel draken. En trogen vän. Efter det ska jag ta och lägga huvudet i rehabilitering och Habilitering. Mycket intressant.

Föresten mina vänner så ska jag få gå med i Vikarie poolen, så på fredag ska jag på möte.:) på torsdag får jag en saftig lön. och imorgon ska jag på promenad (Kontakt persons tid) Kan det bli bättre. Mycket Glad.

Om du bara visste vad jag känner på insidan,
Du är nära men ändå så långt borta.
Om man ändå bara kunde få se dig igen

Swipp Swop

Leker!!

Robin och jag leker framför kameran...





Nu är man hemma igen. Borta bra. men hemma bäst.
Ikväll blir det en flaska mintu och Jossie. Hon är min fru numera och vi har fått lov av Robs att skaffa ett kärleksbarn, Visst robs?

Nu ska jag blossa, blaksa av mig och bege mig till byn där snurret i benen nalkas



Swipp Swopp

Vecka 1

¨Japp så är det. Första veckan i stan igen och så är man hundvakt åt morbrors hund. så nu sitter jag här hemma hos dem och tänkte fördriva tiden medans lillen sover på mina fötter.

Jo i måndags var min första dag i skolan och det var kul att se lilla Anna igen =) Vi fick schema och lite så det var inte mycket mer än så. Jag fick se att jag går typ en dag i veckan fram till den 10 november. snacka om underbart. kan jag vara hemma hur mycket jag vill. Det blir väl att göra hemma ändå kan jag tro när flytten sätter igång.  Att man hinner samla på sig så mycket skit. När ska flyttar nu ska jag bli ett nytt jag. Ska aldrig mera hamstra. Vi lever inte i svåra tider längre så det vi inte vill ha kan vi kasta för det kommer aldrig komma till användning iallafall. Bara stå och samla damm..

I måndags var jag förbi Marina och Mattias och som vanligt så spårar våra disskutioner ur. Mattias jag säger bara FÖR MYCKET INFORMATION!! Men det är alltid trevligt att ses. Vi måste göra det oftare bara.

Marina, jag vill åka till badhuset!!

Nej ni nu ska jag skriva rent mitt arbete om diabetes
Må väl min vänner

Sista dagen!

Då jobbar man idag 09:30- 19:00. Sista dagen på mitt schema. Sedan nalkas det studieenheter upp till öronen! längtar nog lite efter skolan trotts allt.
Förhoppningsvis blir det flytt då vi tittat på en 3:a i viken. Den ligger i det så kallade området folketsparks kullen. Är jag en mamas boy tro???

I veckan som varit har jag målat dörrar, druckit kaffe, ätit jordnötssmör. Josefine efterlyste en snygg och händig snickare så jag tog på mig den rollen och for dit med borrmaskinen i högsta hugg. Förstod inte riktigt för hon ville ha en manlig snickare sa hon men  jag tyckte nog att det dög med mig. :D

Nu ska jag fortsätta jobba

Kaffe dags snart ju. Må väl.

Lekparken

Idag har jag varit till lekparken med Sara och Veronica. Sara klättrade upp i klätterställningen och tittade ner på oss och sa. Hej på er gamla kärringar. Tack du kära barn sa jag. Och sara svarar ja men ni är ju gamla Tora. Så sant så sant.

Lycklig idag.

Nu ska jag ta ett BG med Josefine och sen ska jag krypa ner. Förhoppningsvis så har mitt vinglas blivit tomt tills dess annars så får jag vara uppe ett tag till..

Swipp Swopp

Fortfarande

en himla massa jobb. Men snart är schemat slut och det över går till termin start i skolan. Jag bodde längtar och bävar. Jga skulle behöva 4 veckors semester som alla andra får ha. Inte jobb i hjäl mig och inget ledigt få förens i jul och då uppstår problemet vad ska jag göra efter jul. Läsa på komvux klart? Eller ska jag jobba om så går? Eller vad ska jag hitta på? Det åter står att se.

Det är den 5 augusti redan. Tänka sig vad dagarna bara rusar iväg. Snart är det ju lön igen. Endast 13 dagar kvar.. såå roligt.

I natt då. Har typ inte sovit en blund pga tandvärk. Tittade på tv kl halv 6 sen sneglade jag till på Chuspi som låg och sov på andra soffan. ja jag spenderade natten på soffan. Och jag blev så frustrerad att han låg där och hade det så mysigt och jag ville också bara sova. Funderadae flera gånger på att  väcka honom så han också skulle vara vaken. Men det gör ju mig inte gladare egentligen. Så idag har jag knaprat värktabletter och ni som känner mig vet att jag aldrig äter sådant annars. så jag har haft super ont.. Ringde tandläkaren. och hon svarar pga sjukskrivning bland våra läkare finns ingen tid förens Måndag. så jag får gå med denna smärta hela helgen. HUR FAN SKA DET GÅ????

Fotade lilla Tjockis Veronica också innan hon gick hem



Veronica i vecka 23

Slit och släng!

Hur kan det komma sig att folk runt omkring aldrig slutar förvåna än? Jag är ledsen jag kommer aldrig bli 14 år igen så om du vill vara på den nivån är det upp till dig.

jaha. Då var det maginfluensa på jobbet så det är ett himmlans hå. Men det går jag är ju säker på att jag tillhör den lilla procent av oss som inte kan få magsjuka.
I övrigt har Ci varit här och vi har haft det trevligt som alltid. Vi har spelat Yatzy och druckit vin, Pluggat, och tagit en tripp till härliga Västervik för att äta lite mat mitt i natten.
Tyvärr tog våran smekmånad slut idag då både hon och jag var tvungen att arbeta. Så efter jobbet ersatte jag Ci mys med Robs mys istället det gick faktiskt hur bra som helst:D konstigt va?

Tankarna finns kvar även om inte du gör det.
I mina drömar ses vi, eftersom att det är omöjligt i verkligheten
Var du än är, Ska du veta att jag alltid tänker på dig!
Och vad du än har gjort så vet jag vem du är
och för mig är du speciell.