Hemma!

Vaknade upp på jossans soffa och låg och tittade på top model en stund innan jag pallade mig upp för att klä mig. När jag kom hem hade jag en mys stund med alla mina hundar i sängen.. Efter det så Ringde Nockan och vi tjattrade på som vanligt de slutade med att hon fick följa med in i duschen så när Robin kom och gick förbi och såg att jag stod i duschen tillsammans med telefonen tittade han på mig som jag inte vore riktigt klok och så sa han ja jag säger då det så gick han igen.

Jag vill tillägga att jag har bett Veronica om ursäkt för mitt dåliga uppförande. Hon står mig varmt och hjärtat och jag vill att det ska fortsätta så. Mamma och Thomas ville inte skaffa gemensamma barn eftersom dem har oss. Så vi får ju kämpa för vårat speciella förhållande. Vad var det nu dem sa... En blandning av Marina,Veronica, Cecilia, Emma och Viktoria måste bli en tazmansk djävul. hehe.

Min familj är den viktigaste och därför ska inga sandlådefasoner få förstöra det..

Imorgon så ska vi åka till jönköping och gå på ikea så roligt.. har aldrig varit på ikea där, jag ska även hjälpa nockan att Flytta.
Nae nu ska jag lägga mig..
mera upp imorgon


SWIPP SWOPP

Stora staden!

Ja nu har man flyttat på rumpan och befinner sig för tillfället i norrköping. Från landet där dem river hela skogen.. Hallå dem förstör min vackra utsikt. Och liv för dem från tidig morgon till sen kväll.. Förbannade bönder:D

Här i stan var det kallt och blåsigt. och imorgon ska cis och jag gå och kolla klänningar. Detta efter att jag gjort stan osäker mellan 09:10 och 10:30 så håll er inne om ni har livet kärt.

Kram kram på er.

Nu ska jag äta mat med ci och se film

Uppdaterar imorgon efter den stora stora dagen... Hihi

Till Josefin!

Kära josefine! är det inte för bra för att vara sant? När jag tittar tillbaka på åren som gått så är du den människan som givit mig så mycket och jag har genomgått min största resa genom livet med dig i närheten som vän. Den absolut bästa. Även om vi gnäbbar som gifta ibland.

Men Josefin, lika så som du har förändrats och vågar ta för dig på ett helt annant sätt än förut. Så har du utvecklats till en underbar person och jag är blir otroligt glad över att höra att du vill flytta och att du vet vad du vill. Inte för att jag inte ser att du stannar kvar. men det är ett annat inlägg. Hur som så tror inte jag att man har förändrats som människa som du påstår utan att vi har kommit ur den vilsna tonårs tiden och blivit vuxna. Det är så enkelt. Vi kan stå med båda fötterna på jorden och inte oroa oss över vad andra ska säga eller tycka. Du är samma person som när jag träffade dig i 7:an  du är bara lite mognare och fått lite mörkare hår ( haha)..

Men allvarligt talat josefine.
Så önksar jag dig all lycka i världen, och även om det slutar med att statslivet inte lockar längre eller att det gör det. Så är det viktigaste att du mår bra. och att du funnit mål i livet.
Jag vill inte vara den som sätter käppar i dina hjul utan den som ger dig en hjälpande hand när du behöver den!!    

- Josefin

så full av kärlek idag.. Hehe

Glömde nästan att säga Grattis på namnsadagen till min fästman och till morfar..



Robs!

Ja idag kom Robin hem.. Han såg dock inte så pigg ut men han har varit och roat sig med grabbarna och flickorna i stan. Bra för han.. Med tanke på hans hängiga stil och mörka ögon som i vanliga fall är vackra och blå, behövde jag inte fråga om han haft roligt utan anser nog det som en självklarthet.:D

Skulle egentligen åkt till stan i morse men jag var så trött vid 05:45 så jag struntade i det. Men när Thomas skickade kort på fika brödet han fick blev jag helt avund.. Vill med ha gottiga saker..

Men, jag får göra något smaskigt till kaffet efter maten. undra bara vad det kan vara för något.

Så nu ska jag hänga min tvätt och sätta igång en ny och sen ska jag kasta mig in i PNS (perifera nervsystemet) och hoppas att jag blir så mycket klokare. Robin tittade på sitt MMA förut och där var det en kille som blev ut nockad och jag kunde bara se hans hjärna stuttsa till där inne och alla hinnor som det uppstod blödningar imellan.. Så lite har nog fastnat gällande det centrala systemet iallafall..

Men men ha det så bra så uppdaterar VI (jag) senare.. kram kram

Söndag!

Som sagt så var jag ju i fredags hos cissi bus och drack vin och en massa snacks.. Mums. Roligt att umgås med det andra flickorna som man inte gör annars. i lördags åkte jag med mamma och thomas till ektorpsskolan för att titta på Lucas när han spelade schack, det var klasserna som tävlade och Lucas skola gick vidare till linköping. Så duktig han är. Sen gick vi på coop, maxi och massa klädaffärer och skoaffärer. Jag köpte nya blåa pumps och allmenackor,var på väg att köpa två par nya jeans men var rädd att Robin skulle strypa mig om jag kom hem med nya kläder så jag köpte strumpor åt honom istället.:D Sen fikade vi på lindahls och åt Mumsig semla, efter en jätte vandring i blindo på mediamarkt så fick jag se min platttång. min fina vackra plattång. så den blir det nästa gång eftersom att den var tvungen att gå sönder i fredags. På vägen hem bjuder Thomas på middag på värdshuset i ringarum. Och där var ju Karin. Hehe!

Väl hemma Innan jag klev in tog jag djupa andetag och hoppades på att hundarna inte rivit mitt hus medans jag och Robin varit borta. När jag väl kom in blev jag överfallen och var tvungen att slänga mig på golvet och krypa ihop till en liten boll för att hundarna inte skulle riva sönder mina nya strumpbyxor. Så jag låg där i hall golvet som en boll med tre hundar som tvättade mig i ansiktet och håret. Dem älskar mig!!!

Imorse vaknade Balder och förde sådant liv. var uppe och sprang och drog mig i håret och höll på. Det var bara att kliva upp och gå ut. När vi var ute så springer dem självklart raka vägen in i kohagen så tycker jag att dem springer in i skogen så jag tar Rutan och ska traska in i skogen för att leta rätt på dem jävlarna. när jag kommer fram dit dem sprang in ser jag att dem fortfarande är i hagen. men när dem ser mig i skogen så vill ju dem också in i skogen. Och då drar dem och där står jag mitt i mellan en flock vargar som går åt varsitt håll.. DÖD åt djuren.. :D Jag gick in och gav Rutan mat och klädde på mig andra skor och så gensköt jag och Rutan, dem andra två. Vi gick nämligen runt skogen och kom ut på åsvedals vägen och där springer två fula små hundar. men som blir väldigt glada av att se oss. så vi gick hem igen och Balder och Chuspi fick titta på när katterna och Rutan åt mat.

Nu har jag städat i köket och ska damsuga min övervåning. Saknar Robs. som kommer hem så fort han vaknat till liv. men jag tror nog att det kommer ta ett tag. Nae nu måste vi fortsätta med mina sysslor.

swipp swopp

Vår!!

Komma skall, Dock väntar ett snö oväder oss över helgen. Men efter det lovar jag att det kommer att bli vår.

Då sitter jag här hemma hos cissi och väntar på att hon ska sluta sitt jobb så ska vi gå ner på stan och köpa gött till kvällen.
Så roligt..

Ja vår då. Är det inte en underbar års tid? inte för varmt, inte för kallt, och vi får knopp i håret. Vi vill alla ställa oss på en bergskant och skrika som Ronja...

 AAAAAAHHHHHAAAAAAAAAHHHHHHAAAAAAA
ett sådant härligt vårskrik.

Man kan verkligen känna hur man vaknar upp under våren från det mörka, kalla och blöta. Vi får hänga in de tjocka jackorna och ta fram sticketröjorna.. Vi får se de första blommorna i dikeskanten, Nämligen Tusselagon. I skogen niger blåsipporna och i trädgården finner vi snödropparna. Ja jorden föds åter igen. den kommer i sitt rätta element. med dem gröna små löven som fortfarande är små knoppar. Fåglarna hörs mycket oftare och vår älskade sol är starkare. Du har nu ett större leende på läpparna än vad du har haft den senaste tiden.

Depressioner som vissa drabbas över brukar vid denna tiden försvinna med hjälp av den ljusare tillvaro vi fått. Gud vad jag önskar att vi var där redan nu..

Jaha då är det bara en halvtimma kvar innan Cissi kommer.
Hoppas att hon blir glad över mitt korta inlägg om våren. hoppas det.. Sandra som var så duktig och fick mig att skriva hela två gånger i bloggen igår. Det ni, den tjejen har bra inflytande på mitt bloggskrivande!



 

Torsdag!

Detta är ärtsoppa och pannkakornas dag. Men idag blev det mat och efterrätt hos mormor och morfar och dem tillhör en generation som bara inte bjuder på ärtsoppa om folk kommer hem.

Jag och Thomas sprang på stan och letade ventelations system och borr. Dock var jag mera Thomas glasögon än någon övrig hjälp. vi köpte även dvd film åt Morfar eftersom han skulle få en dvd av mamma och Thomas. Väl hos mormor och morfar så installerade vi denna dvd och morfar tittade på dosan och sa ack så många knappar jag måste lära mig nu.
Han är så söt,

Nu sitter jag här och ska försöka bilda ett arbete om nervsystemet. Hjärnan är ju väldigt häftig och svår att förstå men det är synd att ryggmärgen fått så liten uppståndelse. där kan man snacka om att knyta trådar.

Imorgon ja då då ska vi spendera många trevliga timmar med gott i gott i glasen och micen i handen.. :D roligt.
så roligt jag tror nog faktiskt inte att vi varit sammlade såhär förut. kul.

sådärför tänkte jag att jag skulle lägga ut lite kort när vi var i västervik. Mycket skojigt.
                      



                             

Trevlig kväll som slutade med att jag däckade på Mickes soffa och vaknade klockan 09:00 av smärta i höften


        
                                
så här såg resan ut på vägen hem.
                          

Livet på Landet

Jag lever nog i någon form av LANDET.
 Men kanske inte det just med en ladugård vid husknuten och 3 km in på en grus väg. Dock har grannen en ladugård och han bor 3 km bort. En grus väg finns som du kan åka på men den leder inte till mig. Men du kan få se vildsvin på den vägen.

Så mitt liv då. jag bor i ett litet hus på landet på morgonen kan jag gå raka vägen ut på gräsmattan (naken om jag vill. Jag kan lyssna på fåglarna och koppla av med kaffet i min hand, vi går på långa prommenader i skogen med våra hundar och dem får springa fritt. Jag känner mig helt enkelt fri.

 När du inte styrs över bussar och spårvagnar. När grannen skruvar i väggen eller när hyresvärlden har sagt när det ska vara tyst. Jag gör vad jag vill. När jag vill och hur jag vill.
Saga, kan vara ute och leka själv och man behöver inte passa att någon ska bjuda henne på godis i trädgården. Fördelarana är enorma, jag har naturen utanför dörren behöver jag säga mer?

Nackdelar.
Plogade vägar??? Detta är en C-väg som plöjs när de får tid. när vet man aldrig.
Jag måste skotta min uppfart..
Det är långt till kommunikationer, Ibland önskar jag att affären/kiosk låg i samma hus som mig så jag bara kunde traska ner. som i en lägenhet. men det skulle ju bli lite konstigt här.

Måsten
Körkort, Hehe.. lite komiskt.
Tvättmaskin, Naturen skitar ner dig, samt hundar och katter.
Var alltid rustad med skurmedel, det blir mycket grus, och skit från skogen.. och på hösten LÖV.
 Mycket batteri Strömmen kan gå.
Raggsockar. golven är kalla på morgonen

Självklart finns det fördelara med allt och nackdelar med allt. Men att varje dag känna att man inte störs av något runt omkring sig. Utan att allt är precis så bra som man vill att det ska vara. Så har jag det. Sen ska jag ju säga att utan Robin så skulle jag inte våga bo här ute. då pga av djuren i skogen.:D men det är ju jag det.

Cissi jag skriver om vår imorgon, vi kan ju inte bara skriva årstider.
Swipp swopp på er alla.

Snö!!

Äntligen har jag fått ett förslag av Sandra, Temat kommer för idag att handla om just vad rubriken säger dig. SNÖ.

Snö är en nederbörd med massor av olika former av iskristaller.  Snö kommer ifrån molnen i himmelen och betäckans då som snöfall. Men det finns även en betäckning som snötäcke och är det som befinner sig på marken. Alltså det vi åker pulka i.

Snö uppstår i molnen när luften där uppe i himlen blir mättad av vattenånga och kyls under 0 grader C.
Det är vid detta laget du har börjat sätta på dig vantar och mössa. och dina barn kommer hem med sönder slickade läppar, och de gnäller över att det svider..  Det är nu möjligt att du inser att nu kommer de första vita flingorna från skyn, samt att du kommer tänka på clownen DET varje gång du ser dit barn... HAHA
När vi tänker på snö speciellt här uppe i norden. tänker vi oss VINTER, men snö kan även falla under andra årstider om temperaturen erbjuder det.

Ja detta var lite fakta..
Jag har nu suttit och tänkt på snö och självklart så blir vi människor lyckligare av snö... Det är när snön kommer som vi vill bygga lyktor, snögubbar, åka pulka. Tömmer sparkontot för att åka upp till fjällen och åka skidor.. snön lockar fram barnet i oss människor. Snön får dig samtidigt att se friskare ut. Gladare och hälsosammare.
Du får finare hy i snön. Och du blir betydligt finare på kort i snön.

Dock med alla dessa fördelar. har även snön en baksida
Nämligen kylan.

Du kan vandra hem en natt efter en trevlig kväll med polarna. Du sätter dig för att vila och du somnar där i en driva. Då dör du antagligen. Du fryser till döds och det slutar med att hjärtat stannar. och efter en stund senare så dör hjärnan. Thats life..

Du kan även vara ute och vandra en fin dag. Och rätt vad det är så börjar det hagla. ( hagel är också en form av snö) Dessa sten hårda snökulor kan olyckligt slå ihjäl dig.

men nog med baksidan och mera fram till

snö kan ge dig mer än bara roliga stunder med nära och kära ( det finns faktiskt dem som är så dumma som snuskar sig i det dära kalla) Dem kan ge dig otroligt vackra fotografier.. Med en gren från ett träd som är täckt av snö.. eller dylikt.
Ja ni ser om ni bara drömmer er bort så inser ni snart att snön har givit er otroligt många roliga stunder som lite vin och åka påse i slalombacken med de personer som du tyckt bäst om.. Alla grottor du grävt alla tårar i backen du fällt.. Ja alla speciella stunder som tex julafton. Den dagen där alla tittar ut ur sina fönster och säger åhhh titta det snöar.

Ja mina vänner vi nordbor vi behöver våran snö för överlevnad. Så ta hand om våran jord så vi får se det vita vintrarna så vi fortsätter se bra ut på kort, vi får se friskare ut, vi får se våra barn se ut som clowner i ett halvårs tid. och det fortsätter dö folk i kylan om kvällarna... Vi behöver detta helt enkelt.

Var rädda om er och tänk på att under dessa tider så är det mörkt så glöm ej reflexen för att bilar. de ser inte så bra. och snö de packas på vägarna och får bilen att spinna, och sätter igång en sladd.  så rädda liv. REFLEX

Hoppas hon blir nöjd.. Och eftersom att detta var ganska lätt så uppskattar jag ett till tema att skriva om

Västervik

ikväll blir det Harrys i västervik tillsammans med flickorna. Roligt faktiskt. jag satt och funderade på om jag inte ska börja med teman här i bloggen. så ni som har fantasi kan ju ge mig en vink om ett tema så ska jag skriva om just det i mitt första inlägg

Kram på er alla så hoppas jag att ja inte behöver leda Jossan hem till micke inattt... haha kanske hon som får leda mig..

Första dagen!

Det är den första dagen på det nya året och den började sååå bra... NOOT.. Jag ramlade nämligen utanför jobbet mitt i korsningen.. men jag reste mig och fortsatte.. Det var tur att klockan bara var 06:55..

Igår då, Jag och älskade låg i soffan hela dagen typ. förutom när vi for och handlade. Vi åt mat och festade sedan till det med ett varist glas skumpa och räkor. Och mycket bra film. Trotts att kvällen var lugn eftersom att jag skulle jobba så kom vi inte i säng förens 02:30

Då ska man väl tilllägga GOTT NYTT ÅR på er alla.

Jaha.. då har jag avverkat 4 timmar på jobbet, och klockan fyra ska jag vara på plats igen för att spendera ytterligare 4 timmar. En jätte lång dag. Imorgon är det också en jobb dag fast inte lika lång. den tredje ska vi hem till Fia lotta, det ska bli roligt känns som om det var länge sen vi sågs. Måste ju berätta för henne om alla mina bravader, samt allt bra som år 2009 kommer att bidra med.. Hallå jag har ju fått reda på att jag kommer bli en höginkomsttagare. JIIPPPIII!!!!

Vad har man annars gjort sen förra uppdateringen? Kokt skinka, Klätt Grann, kokat knäck, Bakat lussekatter och ätit en massa. Ja typ samma sak som det ni gjort :D
När man funderar på all denna mat så undrar man ju vad man har för ett sjukt begär! Ingen karaktär alls. Att äta för ätandets skull, att åka från den ena till den andra och duka upp det ena bordet efter det andra. Bara för att äta. Ett sjukt begär! Sen ojjar man sig över att går upp över jul? Är det konstigt tycker du? Du trycker ju i den hel veckas ranson av mat bara på en dag.
Men men


Vi hörs och ses en annan dag